۱۳۸۵ آبان ۲۲, دوشنبه

لایحه پیشنهادی به پارلمان سوئد در مورد مسایل آذربایجان جنوبی

1- پارلمان سوئد از دولت این دولت می خواهد تلاش خویش را در سازمان ملل، اتحادیه اروپا و سایر سازمانهای بین المللی بکار گیرد برای اینکه آذربایجانیهای ایران حق تحقیق و نوشتن تاریخ خودشان را داشته باشند.

۲- پارلمان سوئد از دولت این دولت می خواهد تا این دولت در سازمانهای بین المللی تلاش خود را برای ر سمیت یافتن زبان آذربایجانی در ایران بکار گیرد.

۳- پارلمان سوئد از دولت این دولت می خواهد تا در سازمان ملل، اتحادیه اروپا و سایر سازمانهای بین المللی تلاش کند برای اینکه آذربایجانیها حق استفاده از زبان مادری در گفتگو و در را نوشتن داشته باشند. و هم چنین زبان آذربایجانی در مدارس آموزش داده شود.

۴- پارلمان سوئد از دولت این دولت می خواهد تا این دولت در سازمان ملل، اتحادیه اروپا و سایر سازمانهای بین المللی تلاش خود را برای اینکه آذربایجانیها حق تشکیل سازمانهای فرهنگی و سیاسی خودشان را داشته باشند بکار گیرد.

۵- پارلمان سوئد از دولت این دولت می خواهد تا این دولت در سازمان ملل، اتحادیه اروپا و سایر سازمانهای بین المللی تلاش خود را برای اینکه آذربایجانیها بتوانند وارث اصلی فرهنگ و اندوخته های فرهنگی خویش باشند بکار گیرد.

۶- پارلمان سوئد از دولت این دولت می خواهد تا این دولت در سازمان ملل، اتحادیه اروپا و سایر سازمانهای بین المللی از دموکراسی ، حقوق فرهنگی و انسانی آذربایجانیها دفاع کند.

زمینه

ایران کشوری چند فرهنگی و کثیر المله بوده که از اقوام وملیتهای مختلفی چون آذربایجانیها ،فارسها، عربها، ترکمنها،بلوچها،ارمنی ها،آشوریها،و … تشکیل شد است. بر خلاف تنوع قومی وملی ،ایران اغلب بطور اشتباهی به عنوان کشوری فارس شناسانده شده است.

طبق آمار رسمی ایران ۲۴ درصد از جمعیت کل ایران را آذربایجانیها تشکیل می دهند.یعنی حدود ۱۷ (هفده) میلیون. در حالی که طبق برآورد [1] سازمان ملل حدود ۳۰ (سی) میلیون از جمعیت کل ایران آذربایجانیها تشکیل می دهند. تمرکز جمعیتی آذربایجانیها بیشتر درمنطقه شمالغرب ایران می باشد. آذربایجانیها در مناطق دیگر هم بطور پراکنده و در گروهای زیاد بویژه در تهران زندگی مکنند.مناطق آذربایجانی نشین در شمال ایران ٫ آذربایجان نیز نامیده میشود. در سال ۱۸۲۸میلادی آذربایجان طبق معاهده ترکمنچای بین امپراطوری روسیه و آنچه امروزه ایران نامیده میشود تقسیم شد و رودخانه آراز به عنوان مرز مابین طرفین شناخته شد. طرف شما ل آراز به روسیه واگذار گردید وطرف جنوب به ایران که در آن موقع تحت حاکمیت سلسله قاجار بود و از آنجا اصطلاح آذربایجان شمالی و جنوبی بوجود آمد. منظور از آذربایجان شمالی همان جمهوری اذربایجان است در حالی که منظور از آذربایجان جنوبی منطقه آذربایجان ایران می باشد.

آذربایجانیها جزو قدرتمندترین ملل منطقه می باشند باتاریخی که به هزاران سال قبل بر می گردد. از هزار سال پیش تا سال ۱۹۲۵ میلادی سرزمین فارس (ایران امروزی) به جز چند استشنا بوسیله حکومتهای آذربایجانی اداره شده است.آخرین حکومت آذربایجانی یعنی سلسله قاجار در سال در سال ۱۹۲۵ میلادی سقوط کرد. اززمانیکه رضا شاه پهلوی روی کار آمد به شد ت از عقیده برتری فارسها بهره گرفت.رضا شاه عملا شوونیسم فارس را پایه گزاری کرد. و بدینوسیله سیاست آسیمیلاسیون سایر ملل را در قوم فارس که امروزه هم در ایران مسلط است بنا نهاد.

در اثر رویای رضا شاه پهلوی در باره یک فرهنگ همگن در ایران٫ بیش از هشتاد سال است که آذربایجانیها ی ایران غیر انسانی ترین فشارها و تبعیض ها را تحمل می کنند. آذربایجانیها متحمل سیاستی شده اند که هدف این سیاست جز نابود کردن و از بین بردن تمام آثار ملی، فرهنگی، و هویتی آنها نیست.

تاریخ آذربایجانیها دوباره و بصورت تحریف شده نوشته شده،زبان آنها از سوی دولت ایران ممنوع اعلام شده است. .آنها در کشور خودشان پاکسازی قومی شده و مجبور به مهاجرت اجباری گشته اند. شایسته است که دولت سوئد تلاش کند برای اینکه آذربایجانیها در ایران این حق را داشنه باشند که تاریخ واقعی خودشان را مورد تحقیق قرار دهند و تاریخ ملت خودشان را بنویسند.

ما می خواهیم که مجلس این موضوع را جزو خواست خود به آگاهی دولت برساند .با وجود نزدیک به یک سده فشار،تجاوز به حقوق انسانی آذر بایجانیها و زیر پا گذاشتن حقوق اولیه آنها اذریها هرگزازمبارزه دست نکشیدند.. در سال ۱۹۴۵ میلادی مردم در اثر نارضایتی های عمومی بعلت فشارهای حساب شده حکومت مرکزی دست به قیام زدند وحکومت خود مختار آذربایجان را بوجود آوردند. این حکومت بعد از یک سال بوسیله محمد رضا شاه در هم کوبیده شد وبعد از در هم کوبیدن قیام مردم ده ها هزار آذربایجانی در خیابانها، در معابر عمومی ودر ملاء عام اعدام شدند تا عبرتی باشد برای مردم. شاه همچنیین تمام روشنفکر های آذربایجان را به اسارت گرفت و همه را اعدام کرد که خود تجاوزی است بزرگ و پایمال کردن حقوق انسانی و فرهنگی آذریهاست. بر خلاف ضربه های بزرگ و سر سختی از طرف حکومت ایران، امروزه جنبش های اعتراضی در آذربایجان جنوبی رو به رشد می باشد. مستقل شدن آذربایجان شمالی بعد از فرو پاشی اتحاد شوروی جهش تندی به حرکت اعتراضی آذربایجانیها جنوبی داد. تفاوت و فرق دسترسی به فرهنگ و آزادی درمیان این ملت از هم جدا شده ،خودش را بیشتر از هر وقتی نشان داد. آذربایجانیها در منظقه جنوب شاهد آن شدند که چطور جمهوری آذربایجان حقوق فرهنگی شده و استقلال خود را بدست آورد.

3-شرایط امروزی

امروز آذربایجان در ایران روزانه برای حفظ فرهنگ و هویت خود مبارزه می کند آموزش به زبان ترکی آذربایجانی در مدارس ممنوع می باشد. همچنین صحبت کردن ونوشتن در تمام ارتباطهای رسمی و اداری ممنوع می باشد. در مدارس تاریخ غلط و تحریف شده ای که در آن هویت ترکی آذری ها آموزش می دهند. انتشار روز نامه، مجله و سایر نوشتار به زبان ترکی آذری قدغن می باشد وحتی یک کانال تلویزیون هم به زبان آذری وجود ندارد. شایسته است که دولت سوئد تلاش کند برای اینکه زبان آذری به عنوان یک زبان رسمی اقلیت به رسمیت شناخته شود. ما می خواهیم که این موضوع را مجلس به عنوان خواست خود به دولت اعلام کند. شایسته است دولت سوئد در سازمان ملل، اتحادیه اروپا و سایر سازمانهای بین الملل تلاش خود را بکار ببرد برای اینکه آذریها این حق را داشته باشند که از زبان خودشان در حرف زدن، نوشتن استفاده کنند وزبان ترکی آذری در مدارس آموزش داده شود.

ما می خواهیم که این موضوع را مجلس به عنوان خواست خود به دولت اعلام دارد.

تشکلات سیاسی ممنوع می باشد وفعالان فرهنگی سیا سی آذربایجانی یها روزانه روانه زندان میشوند، کتک زده می شوند، شکنجه و ناپدید می شوند. تنها جرم آنها مبارزه برای ابتدایی ترین حقوق انسانی شان می باشد. نامهای آذری ممنوع می باشد و نامها ی جغرافیایی بر روی دریاچه ها وشهرها مدام از آذری به فارسی تغییر داده می شود. مناظق آذری مدام تکه تکه می شوند، خطه اذربایجان از اول یک پارجه بوده که امروزه مداوم از آن شهر و مناطق جدیدی در می اورند و این باعث می شود که مناطق آذربایجان روز به روز منطقه ای کمتری را در برگیرد.

با اعمال نابرابر اقتصادی بر علیه آذریها مهاجرت به ناچار آنها به مناطق فارس نشین ادامه داشته ودارد وآنها بعد از مهاجرت مورد تبعیض قرار گرفته و با رفتار توهین آمیز روبرو می شوند. از نتیجیه تحقیقات واخبار در مورد شرایط زیستی قومیتتهای مختلف در ایران چنین بر می آید که آذری ها جزو گروههای قومی وملی هستند که بهتر از دیگران خود را با شرایط جامعه ایران وقف می دهند. از این اخبار شاید به اشتباه چنین بر داشت شود که آنها کمتر از اقوام دیگر در معرض نابرابری قرار می گیرند اما حقیقت درست بر عکس این است. آنها مورد شدیترین فشارها قرار گرفنه و مجبور به این خود وقف دادنها می شوند و آذریها به علت بزرگ بودن گروهشان از موقعیت قوی در جامعه بر خوردار می باشند.

آذریهای ایران اغلب آگاه ،تحصیل کرده و سرمایه دار هستند.چهار انقلاب دگرگون کننده گذشته همه به رهبری آدریها بوده و اغلب از آذربایحان جنوبی شروع شده. نیرو وزحمت زیادی برای نابود کردن وجلوگیری از هر گونه آگاهی ملی آذریها بوسیله دولت کنونی اختصاص داده می شود. از آنجایکه حکومت خوب می داند ،زمانی مسئله اقلیت در ایران به یک مسئله جدی تبدیل می شود که آذریها برای بدست آوردن حقوق حقه خود بپا خیزند.

استراتژی رژیم این بوده که از نظر روانی درک ملی آذربایجانیها را نابود کنند. بطوریکه آنها چیزی باقی نداشته باشند که از آن دفاع کنند. هدف آن است که آذری ها را از ریشه ترک بود نشان خجالت زده کنند. شایسته است که دولت سوئد تلاش خود را برای بدست آوردن حق تشکلات فرهنگی و سیا سی آذریها بکار برد. ما می خواهیم که مجلس به عنوان خواست به آگاهی دولت برساند.

آخرین مثال در مورد تجاوز به حریم فرهنگی و ملی آذریها دوازدهم ماه می ۲۰۰۶ میلادی میباشد. در این تاریخ یک روز نامه رسمی دولت ایران به نام روز نامه ایران مقاله بسیار توهین آمیزی به همراه یک کاریکا توردر روز نامه چاپ کرده بود که در مقاله کاریکا تور روز نامه ایران، ( آذری ها) به سوسکی که از مدفوع فارسها تغذیه می کنند مقاله که عنوانش این بود که ؛چیکار کنیم که سوسکها ما را سوسک نکنند؛ انواع روشها برای نابودی سوسکها آذریها به بحث گذاشته شده بود. این مقا له توهین امیز موجب تظاهرات عظیم مردم شهرهای بزرگ آذربایجان مثل تبریز، ارومیه، نقده، خوی، میاندوآب، زنجان، اردبیل و میانه برای مقابله با سرکوب و سیاست نزاد پرستانه حکومت ایران شد تظاهراتی که در نوع خود بزرگترین تظاهرات مردمی بعد از انقلاب ۱۹۷۹ میلادی بود و به مد ت دو هفته ادامه پیدا کرد.

حکومت با زور وخشونت بی حد به مقا بله تظاهر کننده گان رفت که نتیجه ان ده ها کشته،صدها زخمی و هزاران بازداشت شدند. بعد از ، بیش از هشتاد سال تلاش برای فارس کردن اذریها بخشی از آذری ها امروز در ظاهر خود را وقف فرهنگی داده اند . اما هر آذری پیام میراث فرهنگ آذری را با خود حمل میکند. آذریها مثل هر ملت دیگری مالک فرهنگ و میراث فرهنگی خود هستند. ما میخواهیم مجلس این موضوع را بعنوان خواست خود به آگاهی دولت سوئد برساند. امروزه یک نوع سکوت و ناتوانی وحشتناکی در مورد فشاری که به آذریها روا داشته میشود حاکم است و آن بخاطر اینکه جوامع جهانی آن توجه و کمک سیاسی ای که لیاقت آذری ها میباشد از آنها دریغ میدارد. با این وجود موضوع و ومسئله آذریهای ایران امروزه بوسیله سازمانهای طرفدار حقوق بشر که شروع به گذارش در مورد پایمال شدن حقوق انسانی آذریها در ایران میکنند دارد توجه ها را بخود جلب میکند.

احترام نگذاشتن به حقوق آذریها در ایران غیر قابل قبول است و باید حقوق فرهنگی آنها در کل ایران احترام گذاشته شود. سوئد ودولت سوئد به سهم خود در مورد پایمال شدن حقوق انسانی و فرهنگی آذریها در ایران مسئول میباشد. و باید برای دفاع از حقوق آنها تاثیر گذار باشد شایسته است سوئد نقش فعالی در سازمان ملل، اتحادیه اروپا و سایر سازمانهای بین المللی برای شکستن سکوت در مورد فشار به آذریها در ایران ایفا نماید.

شایسته است دولت سوئد برای تبدیل شدن مشکلات فرهنگی و سیاسی آذریها به مسئله سیاسی روز در سطح بین المللی تلاش کند و همچنین شایسته است دولت سوئد در روابط های دو جانبه خود با ایران از هر فرصتی برای کمک به حقوق دمکراسی فرهنگی انسانی آذریها استفاده کند . ما میخواهیم که مجلس این موضوع را جزو خواسته خود به اگاهی دولت برساند.

هانس لینده

عضو پارلمان سوئد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر