۱۳۸۶ اردیبهشت ۵, چهارشنبه

بزرگترين معادن طلاي خاور ميانه در آذربايجان

به گزارش ايسنا، معاون امور معادن و اكتشافات معدني سازمان صنايع و معادن آذربايجان غربي در جريان بازديد از معدن طلاي زره‌شوران تكاب با اعلام اين خبر افزود: گواهي كشف معدن طلاي زره‌شوران تكاب در جنوب شرقي استان آذربايجان غربي پس از ‌٢٠ سال عمليات اكتشاف گروه‌هاي داخلي و خارجي به نام سازمان توسعه و نو‌سازي معادن و صنايع معدني ايران صادر شد.

اكبر طاهري گفت: به دنبال صدور اين گواهي معدن طلاي زره‌شوران تكاب به عنوان بزرگترين معدن طلاي كشور آماده بهره‌برداري شد.

وي اظهار كرد: بهره‌برداري از اين معدن و احداث واحد فرآوري و استحصال طلا با ظرفيت سالانه سه تن شمش طلا به زودي در منطقه زره‌شوران تكاب آغاز خواهد شد.

طاهري تصريح كرد: براساس مطالعات نهايي ذخيره قطعي معدن طلاي زره‌شوران تكاب چهار ميليون تن كانسنگ طلا با عيار ‌٨١/۵ ppm (گرم در تن) برآورد شده است.

وي ذخيره احتمالي اين معدن را هفت ميليون تن بار عيار متوسط ‌۴ ppm اعلام كرد.

وي يادآور شد: از معدن طلاي زره‌شوران تكاب ‌۵۰ تن طلاي خالص قابل استحصال است.

معدن طلاي زره‌شوران در ‌٣۵ كيلومتري شهرستان تكاب و ‌١۵ كيلومتري مجموعه ميراث فرهنگي و گردشگري تخت سليمان واقع شده است.

پيش از اين كارخانه فرآوري و استحصال طلاي آق‌دره در ‌٣٠ كيلومتري شهرستان تكاب با ظرفيت توليد ساليانه ‌٢/٢ تن به بهره‌برداري رسيده بود و هم اكنون نيز فعال است.

معدن طلاي آق‌دره دومين معدن طلا در كشور است.

۱۳۸۶ اردیبهشت ۲, یکشنبه

بیست نماینده سوئدی آزادی عباس لسانی را خواستار شدند


بيست نماينده پارلمان سوئد با ارسال نامه اي به آيت الله خامنه اي رهبر ج.ا.ا. و آيت الله شاهرودي رئيس قوه قضائيه خواستار آزادي عباس لساني از زندان اردبيل شدند.
به گزارش سايت “مديا فوروم” نرگس ندايي دبير فدراسيون جوانان آذربايجان در گفتگو با اين سايت خبري گفت : بيست نماينده پارلمان سوئد با ابراز اينكه عباس لساني پس از شركت در يك اعتراض مسالمت آميز در اردبيل دستگير شده است او را زنداني عقيدتي خوانده و آزادي بي قيد و شرطش را خواسته اند.
اين نامه با اشاره به قطعي شدن سريع و شتاب آلود حكم زندان لساني، نسبت به فشارهاي وارده بر خانواده لساني و تهديد همسر وي به دستگيري ابراز تاسف كرده اند. در اين بيانيه آمده است : “ما خواهان آزادي فوري و بدون قيد و شرط عباس لساني هستيم و مي خواهيم در شرايط فعلي به طور آزادانه با وكيل خود ديدار كند، خانواده اش را به طور دائم ملاقات كند و امكان استفاده از معالجات پزشكي داشته باشد.”
امضاء كنندگان نامه از اعضاي گروه كارگر براي حقوق بشر پارلمان سوئد هستند. اين نامه با تلاش فدراسيون جوانان آذربايجان در سوئد، نمايندگي سازمان عفو بين الملل در اين كشور و رئيس گروه كارگر براي حقوق بشر اينگر رنه تهيه شده است.